Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) одобри строеж на Античния форум, в

...
</TD
>Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) одобри строеж на Античния форум, в
Коментари Харесай

Пламен Панов: Историята на Пловдив трябва да бъде подчертавана и експонирана

Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) утвърди градеж на Античния конгрес, в неговата Южна и Източна страна. Това сподели в изявление за Агенция " Фокус “ , зам.- кмет " Култура, археология и туризъм “ на община Пловдив.   

" Вече има крайна техническа подготвеност и чакаме позволение за градеж “, сподели Панов. Ние работим интензивно и се надяваме, че през идната година Общинският съвет ще сметне, че този обект е предпочитан и респективно ще отдели средства, с цел да може същинската работа по консервация и реституция да стартира, с което ще се приключи целият образ на площад  " Централен " и на централната градска част, откъм експониране на археологията.

Съвсем неотдавна приключихме избавителните археологически разкопки на още един доста любопитен обект. Това са ранно византийските пещи, които се намират против " Галерия 2019 “, добави зам.-кметът.

Работата по опазването на културно-историческото завещание на Пловдив в никакъв случай не завършва.

" Тя би трябвало да продължава тъй като ние имаме обвързване към пловдивчани. Историята на Пловдив трябва да бъде подчертавана и експонирана. Хубаво е да има рецензия, тъй като някой път ние, като админи, може да гледаме в неверна посока. Затова трябва да се вслушваме в градивната рецензия на жителите. Но мога да ви уверя, че в никакъв случай не сме спирали и ще продължим да работим за опазването на културно историческото завещание на Пловдив “ сподели още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР